Koldhævet fuldkornsbrød
Ingredienser
- 250 g Løgismose grahamsmel
- 250 g Løgismose hvedemel
- 4½ dl vand
- ½ dl Løgismose yoghurt naturel
- 5 g gær
- 1 tsk fint salt
- 10 g honning
- 3 spsk olie
Sådan gør du
Step 1.
Hæld vand og yoghurt i en skål og opløs gær og honning i blandingen. Tilsæt mel og salt.
Step 2.
Rør dejen godt i et par minutter. Giv dejen en hvilepause på 5 minutter. Træk langsomt op i dejen (ca. 30-40 cm) og vend den ind over sig selv – gentag 10 gange. Lav yderligere to ”serier” med 5 minutters pause og 10 træk.
Step 3.
Smør en form (ca. 2 liter) med olien og sørg for at komme ud i alle hjørner. Fordel dejen i den smurte form og glat dejoverfladen ud med en våd hånd. Dæk formen med køkkenfilm og lad den stå ude på køkkenbordet i 1-2 timer. Sæt formen i køleskabet og lad dejen hæve natten over. Tag formen ud af køleskabet en time før bagning.
Step 4.
Varm ovnen op til 230° varmluft , tag køkkenfilmen af og sæt formen ind i den varme ovn. Skru ovnen ned til 200° efter 10 minutter. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det – den samlede bagetid er ca. 50-60 minutter.
Tip
Du kan også bage brødet samme dag, du ælter dejen – det giver dog ikke helt samme smag. Her bruger du dobbelt så meget gær og lader formen stå lunt, til dejen er hævet godt op – det tager 2-3 timer.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Æbleskiver hører sig helt og holdent til, når vi lader julefreden sænke sig med et varmt og krydr...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...