30/6/2019
|
Magasin 6 2019
Kokkens skaldyrssalat
Hos de fleste fiskehandlere finder du skaldyrssalat i alskens afskygninger. Det er utvivlsomt fortryllende på frokostbordet, men har du prøvet at lave din egen? Vi rører skaldyrene med avocado, solmodne tomater og masser af dild. Til nydelse til frokost eller som enkel forret.
Ingredienser
- 300 g kogt kongekrabbe, rejer, krebsehaler eller anden skaldyr
- 2 stk modne avocadoer
- 2 gode solmodne tomater
- 2 forårsløg
- 1 lille bundt dild , hakket
- 250 g creme fraiche 38%
- 1 citron
- Balsamico
- 1 chili , finthakket
- Kørvel og bronzefennikel , til pynt
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Pluk skaldyrene og dræn dem, så de ikke afgiver en masse væske.
Step 2. Skær avocado i små tern. Rens tomater for skind og kerner, og skær dem i små tern. Rens og snit det grønne på forårsløgene, riv citronskal og hak chili og dild.
Step 3. Rør alle de rensede grøntsager og urter sammen med skaldyr og creme fraiche. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Step 4. Pynt med et par dråber balsamico og krydderurter og servér med grillet brød.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...