1/11/2021
|
Magasin 9 2021
Kogte kålpølser med grønlangkål
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 8 stk kålpølser
- 2 stk laurbærblade
- 6 stk hele sorte peberkorn
- 500 g kogt og frosset grønkål
- 40 g brun farin
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 100 g Løgismose smør
- Sherry-eddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Kom grønkål, fløde og smør i en gryde og varm godt igennem. Kom et låg på gryden, skru ned på laveste blus og lad kålen simre i 1-2 timer. Smag herefter til med brun farin, Sherry-eddike, salt og peber. Bliver kålen for tør undervejs, tilsæt da blot mere piskefløde og smør!
Step 2
Pochér kålpølserne i saltet vand med laurbærblade og sorte peberkorn i ca. 20 min.
Servér evt. med brunede kartofler.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...