Løgismose i Netto
Klassisk lasagne
Ingredienser
- Kødsauce
- 25 g Løgismose smør
- 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 1 stk zittauerløg hakket
- 3 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk tørret timian eller basilikum
- ½ tsk tørret oregano
- 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
- 1 dåse flåede tomat
- 3½ dl oksebouillon
- Mornaysauce
- 25 g Løgismose smør
- 3½ spsk Løgismose hvedemel
- 6 dl kogende Løgismose sødmælk
- ½ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- ½ tsk revet muskatnød
- 175 g revet ost (mozzarella)
- 15 stk lasagneplader
- 2 spsk rasp
- 25 g Løgismose smør
- 50 g revet parmesan
Sådan gør du
Kødsauce
Step 1. Lad smørret blive gyldent i en gryde og brun kød, løg og hvidløg af i den. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time.
Mornaysauce
Step 1. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i under omrøring.
Step 2. Bring saucen i kog og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem til osten er smeltet. Smag til med salt og peber.
Step 3. Læg lagvis, i et smurt ovnfast fad: kødsauce, lasagneplader og mornaysauce – det øverste lag skal være mornaysauce.
Step 4. Drys med rasp og parmesan og fordel smørklatter på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnepladerne gennembagte og møre. Det tager ca. 35 minutter ved 200 °C grader. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 minutter.
Servering
Step 1. Servér med brød og en god salat
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...