28/2/2021
|
Magasin 2 2021
Klassisk bolognese
Der findes et hav af meninger og holdninger til hvad en klassisk Ragout Bolognese er. Dette er mit bud på en sikker vinder, som alle i familien vil elske. Gode råvarer og tålmodighed er nøglen til en god bolognese (eller kødsovs; vi dømmer ingen!) og med denne opskrift er du godt på vej mod italienske dufte og smage i hjemmekøkkenet. Buon appetito!
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 hele store løg
- 4 stænger bladselleri
- 2 stk store gulerødder
- 3 fed hvidløg
- Olivenolie
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 2 dåser flåede eller hakkede tomater
- 2 dl rødvin
- 3 kviste timian
- 2 stk laurbærblade
- 2 dl hønsebouillon
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Grofthakket løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg sauteres ved middel varme i olivenolie i min. 20 min.
Step 2.
Tilsæt hakket oksekød og skru op for varmen og brun kødet godt af. Tilsæt herefter tomatkoncentrat og lad det stege med før rødvinen tilsættes og koges godt ind. Herefter tilsættes flåede tomater, timian, laurbærblade og hønsebouillon og lad det hele simre under låg i 2-3 timer.
Step 3.
Krydr retten med salt og peber og server med din yndlingspasta og revet parmesan.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...