26/9/2022
|
Løgismose i Netto
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose kærnemælk nem at gå til og giver et velsmagende brød, der holder sig friskt længe.
Ingredienser
- 6 dl koldt vand
- 450 g Løgismose Rugmel
- 250 g Løgismose knækkede rugkerner
- 1 dl Løgismose kærnemælk
- 200 g hørfrø
- 200 g solsikkekerner
- 1½ dl øl
- 100 g Løgismose hvedemel
- 3 tsk salt
- 10 g gær
Sådan gør du
Step 1. Hæld vand, kærnemælk og øl i en stor skål, opløs gæren i væsken og tilsæt alle de tørre ingredienser.
Step 2. Rør dejen godt sammen med en røreske eller i røremaskine: Rør 3 min. efterfulgt af 2 min. pause. Gentag 2-3 gange.
Step 3. Smør en rugbrødsform (ca. 2 liter) grundigt med smør, og fordel dejen i den smurte form. Glat overfladen ud med en våd hånd.
Step 4. Dæk formen med køkkenfilm, og lad den stå i køleskabet i min. 12 timer og maks. 4-5 døgn, inden du bager det. Jo længere det står, desto mere syrlig bliver smagen.
Step 5. Tag formen ud af køleskabet 1-2 timer, inden du skal bage brødet.
Step 6. Varm ovnen op til 230 °C varmluft, tag køkkenfilmen af, og sæt formen ind i den varme ovn i 10 min.
Step 7. Skru herefter ned til 180 °C, og bag brødet færdigt i 60-70 min. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det.
Step 8. Lad brødet køle helt af, før du skærer det.
Tip
Har du et digitalt bagetermometer, kan du bruge det til at finde den perfekte bagetid. Mål præcis i midten af brødet – kernetemperaturen skal være 97 °C.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...