16/5/2022
|
Magasin 3 2022
Kartoffelsalat med hvide asparges
En lille æstetisk servering af en kartoffelsalat. Har du ikke tid til at anrette så fint, kan du røre alle ingredienserne sammen og servere i en stor skål toppet med lidt ekstra af de grønne urter.
Ingredienser
- 600 g nye danske kartofler
- 1 flødeost med dild og citron
- 4 skrællede hvide asparges
- 8 radiser
- Dild og brøndkarse
- Evt. fjordrejer eller caviar
Sådan gør du
Step 1
Kog kartoflerne i masser af spilkogende vand tilsat en lille håndfuld salt i 9-10 min. Sluk blusset, og lad kartoflerne trække sig ’al dente’ i yderligere ca. 10 min. Køl kartoflerne ned, pil dem (eller lad vær) og halvér dem.
Step 2
Kom flødeosten på en sprøjtepose.
Step 3
Anret en lille salat med asparges, radiser og flødeosten – enten som tallerkenservering eller på et fad med alle ingredienserne.
Step 4
Fordel dild og brøndkarse på toppen, og servér med det samme.
Tip
Køb danske nye kartofler og hvide asparges fra Esromgaard, når de er i sæson, i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...