29/10/2023
|
Magasin 5 2023
Kartoffelmad med syltede rødløg og aioli
Ingredienser
- 1 bagekartoffel
- Lidt groft salt
- 1 glas Løgismose syltede drueagurker
- 1 glas Løgismose syltede rødløg
- Aioli eller mayonnaise gerne hjemmerørt
- Karse
- Piment d’Espelette
- 2 skiver godt rugbrød
Sådan gør du
Step 1
Skrub bagekartoflen godt og prik den et par gange med en kødnål. Bag den på et lag af groft salt ved 175 °C i ca. 1 time. Lad kartoflen køle. Du kan med fordel tilberede dem dagen før.
Step 2
Flæk kartoflen på langs. Smash den flad mellem 2 stykker mellemlægspapir eller bagepapir f.eks. med en lille gryde.
Step 3
Steg de flade kartofler sprøde på en pande i lidt olie, smør og krydderurter for at tilføre lidt ekstra smag. Læg kartoflen på et fedtsugende papir som køkkenrulle og drys gavmildt flagesalt.
Step 4
Smør en skive rugbrød med aioli, placér kartoflen ovenpå, mens den stadig er lun. Anret syltede agurker, syltede rødløg og lidt aioli på kartoflen og pynt med karse og et let drys Piment d’Espelette.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...