Kartoffel-porre suppe
Med grillet porre og rygeost
Ingredienser
- 1 håndfuld kartofler
- 3 stk porre
- 1 stk løg
- 1 stk citron
- 2 fed hvidløg
- 4 kviste timian
- 2 stk laurbærblade
- 1 dl hvidvin
- 1 l hønsebouillon
- ½ dl Løgismose sødmælk
- 4 skiver groft brød
- 200 g bacon
- 100 g rygeost
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 1 dl olie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Steg bacon sprødt på en pande og sæt til side. Store stykker af brøddet steges gyldent og sprødt i baconfedtet, og lad det dryppe af på fedtsugende papir eller køkkenrulle.
Step 2.
Kartoflerne, 1 porre, løg og hvidløg skrælles, vaskes og skæres i små stykker (rustikt). Kom lidt olie i en 3-4 liter gryde, og sauter grøntsagerne. Riv skallen af citronen i, samt laurbærblad og timian. Lad det hele sautere uden at det tager farve, til løgene er transparente. Tilsæt hvidvin, og kog alkoholen væk. Tilsæt nu hønsebouillon og lad det koge helt mørt.
Step 3.
Fjern timian og laurbærblade, herefter blend suppen helt glat. Tilsæt sødmælk og smag til med salt og peber.
Step 4.
Rør rygeosten let sammen med fløden og smag til med salt og peber.
Step 5.
Steg det yderste lag af porrerne sprødt i olie på en grillpande, indtil du ser tydelige grillstriber på porrerne.
Step 6.
Ved anretning toppes suppen med en klat rygeostfløde, grillede porrer samt sprød bacon og brødcroutoner.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...