5/4/2024
|
Magasin 2 2024
Kærnemælksmarinerede chicken wings med grønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Trods at kyllingevingerne skal marinere, er de ganske nemme og kræver ikke meget arbejdstid i køkkenet. Den lette syre fra kærnemælken, nedbryder proteinerne i kyllingen, hvilket både mørner og giver kødet smag – det gør kyllingevingerne til en mør og saftig hverdagsfavorit.
Ingredienser
- Chicken wings
- 1 pakke Løgismose kyllingevinger
- 250 g Løgismose kærnemælk
- 8 g salt
- 1 citron skal og saft heraf
- 2 fed hvidløg
- 1 rød jalapeños chili eller anden rød chili
- 20 dråber tabasco
- 4 g røget paprika
- 4 g almindelig paprika
- Friskkværnet peber
- Lidt frisk timian
- citronskal
- flagesalt eller tørrende chiliflager
- Grønt
- 1 stk hjertesalat
- 5 stk radiser
- 1 stk gulerod med top
- 1 stk skoleagurk
- 1 håndfuld frisk plukket dild
- Rygeostdressing
- 100 g Løgismose kærnemælk
- 100 g Løgismose sødmælksrygeost
- 1 spsk citronsaft
- Lidt salt og peber
Sådan gør du
Chicken wings
Step 1. Hak hvidløg og jalapenos fint.
Step 2. Bland alle ingredienser til marinade godt sammen.
Step 3. Del kyllingevingerne imellem første og andet led, så de to yderste led stadig sidder sammen.
Step 4. Vend kylling i marinaden og lad det trække på køl natten over. Er du i tidsnød, skal kyllingen marinere i minimum et par timer, så kyllingen når at trække smag og mørne.
Step 5. Fordel kyllingevingerne i et ovnfast fad og bag i ovnen i 25-30 min. ved 200 °C. Kyllingevingerne skal være gyldne og sprøde, når de tages ud af ovnen.
Step 6. Afslut med lidt citronskal, frisk timian, lidt grove saltflager eller lidt tørrede chiliflager, hvis du er til det spicy køkken.
Grønt
Step 1. Pluk hjertesalat i blade og skyl sammen med de andre grøntsager.
Step 2. Skær radiser, gulerødder og agurk i fine tynde skiver. Du kan fordel bruge et mandolinjern.
Dressing
Step 1. Rør alle ingredienser til dressingen godt sammen til konsistensen er glat og homogen.
Servering
Step 1. Anret salaten i en skål skiftevis med salatblade, grøntsager og dressing og top med frisk dild. Servér til de tilberedte kyllingevinger gerne med en god mayonnaise smagt til med barbecuesauce på siden.
Tip
Når kartonen alligevel er åbnet, så rør kærnemælken til en hjemmerørt dressing sammen med den vaskeægte forårsost – rygeosten.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...