31/3/2020
|
Magasin 2 2020
Hvide asparges med sortfodsskinke
Nu er de her! De tykke, sprøde og smørfede stængler. Vi kunne næsten ikke tro vores egne øjne, da de første hvide asparges ankom til butikken, og vi blev mindet om, at det er forår. I kombination med æggevinaigretten og sortfodskinken lader vi os yderligere begejstre. Ægge-vinaigretten er fortræffelig til asparges, hvide som grønne, men også til hvid fisk eller på bagte rodfrugter samt og frisk og sprød blomkål.
Ingredienser
- 12 hvide asparges
- 2 skiver sortfodsskinke pr. person
- 1 hårdkogt og finthakket æg
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk sherryvineddike
- ½ fed hvidløg
- 1 skalotteløg finthakket
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk vand
- 12 spsk Løgismose olivenolie
- 1 spsk cornichoner finthakkede
- ½ bundt purløg finthakkede (gem et par strå til pynt)
Sådan gør du
Forberedelse
Step 1. Kog ægget i 10 minutter, det skal være tæt på hårdkogt, dog ikke begyndende til at blive blåt.
Step 2. Tag sortfodskinken ud af køleskabet, så den tempereres.
Step 3. Sæt en gryde over med vand og salt.
Asparges
Step 1. Vask asparges og skræl forsigtigt asparges fra hovedet og ned. Du kan med fordel gøre det på et skærebræt, hvis du er bange for at de brækker.
Step 2. Fjern den helt nedre del af aspargesen.
Step 3. Når vandet i gryden koger, kommes asparges i med en klat smør i 3-5 minutter.
Step 4. Afkøl asparges i koldt vand.
Sauce
Step 1. Kom sennep, finthakkede hvidløg og skatteløg, citronsaft, sherryvineddike og vand i en skål.
Step 2. pisk olivenolien i lidt ad gangen uden at det skiller, smag til med salt og peber.
Step 3. Tilsæt cornichoner, finthakket æg og purløg. Vend rundt og smag til.
Anretning
Step 1. Anret asparges på en tallerken og top med et par spsk æggevinaigrette
Step 2. Anret et par skiver sortfodsskinke ovenpå og pynt med purløg
Tip
Du kan erstatte purløg med ramsløg, hvis årstiden er til det.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...