Hummer "Tiger Lee"
en luksuriøs smagseksplosion.
Ingredienser
- Sauce
- 5 fed finthakkede hvidløg
- 10 g fintrevet frisk ingefær
- 10 g finthakket syltet ingefær
- 4 dl kraftig hummerfond
- 50 g usaltet smør
- 1 stk citron saft og skal herfra
- 3 spsk soja
- Sølvbeder
- 1 bundt sølvbeder
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 stk finthakket skalotteløg
- ½ tsk knuste korianderfrø
- Salt og friskkværnet peber
- Hummer
- 4 stk hummer
- 1 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Sauce
Step 1. Læg hvidløg og frisk ingefær i en skål, hæld kogende vand over og sigt herefter straks vandet fra. Kom dem derefter i en kasserolle sammen med den syltede ingefær og hummerfonden. Varm saucen op, pisk den med smør og smag til med citronsaft og -skal samt soja.
Sølvbeder
Step 1. Skyl sølvbederne, skær bladene fra og læg dem til side. Skær sølvbederne i mundrette stykker og kog dem møre i et par minutter i en gryde med lidt letsaltet vand tilsat 1 spsk smør. Skær bladene i strimler og vend dem i gryden, tilsæt skalotteløgene og de knuste korianderfrø. Smag til med salt og peber.
Hummer
Step 1. Del hummerne på langs og fjern maver og tarme. Del derefter hver halvdel i 3 stykker og krydr med salt og peber. Steg hummerstykkerne på en pande i varm vindruekerneolie i 4-5 minutter på begge sider ved høj varme.
Step 2. Anret sølvbederne på lune tallerkner. Hæld lidt af saucen over og læg 6 hummerstykker ovenpå.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...