Hjemmelavet nøddecreme
Det er faktisk meget let selv at lave ”nutella”. Og når du selv har lavet den, så ved du samtidig præcis, hvad der er i – modsat de mange færdigkøbte produkter.
Hvis du er glad for desserter, så er denne opskrift altid god at have i baghånden. Nøddecremen kan nemlig bruges både som smørelse på lagkagebunde, som base i en chokoladecreme eller som fyld i små tærter pyntet med bær. Prøv også at komme en skefuld nøddecreme på lun havregrød.
Ingredienser
- 175 g hasselnødder - gerne de bedste af slagsen fra piemonte
- 3½ dl Løgismose piskefløde
- ½ tsk honningkage-krydderi
- 30 g honning
- 200 g chokolade 70%
Sådan gør du
Step 1
Varm ovnen op til 160 grader og rist hasselnødderne i ca. 15 minutter, til de har fået en jævn gylden farve. Afkøl nødderne, læg dem på den ene ende af et rent viskestykke, fold den anden ende hen over nødder og fjern hinderne ved at køre håndfladen over dem.
Step 2
Lun fløde, honningkagekrydderi og honning i en kasserolle og smelt chokoladen over vandbad.
Step 3
Kom de lune nødder og fløden i en blender og kør, til konsistensen er glat og fin. Tilsæt nu den flydende chokolade og blend igen, til det hele har en jævn konsistens.
Step 4
Hæld nutellaen på skoldede syltetøjsglas og opbevar den i køleskabet, men tag den ud lidt før servering, så er den lettere at smøre på brødet.
Andre forslag
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...