Hjemmelavede chips
Med trøffel
Ingredienser
- 300 g små vaskede kartofler
- 2 l vand
- 50 g kogesalt
- 2 l vindruekerneolie eller anden neutral olie
- Frisk trøffel
Sådan gør du
Step 1.
Skær kartoflerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Step 2.
Kog vandet op med salt og hæld saltvandet over kartoffelskiverne. Lad skiverne trække i saltlagen ca. 10 min.
Step 3.
Dræn herefter kartoflerne og dup dem tørre med et rent viskestykke.
Step 4.
Opvarm olien til ca. 170 C, og fritér chipsene til de er gyldne og sprøde.
Step 5.
Lad dem afdryppe på lidt køkkenrulle, og riv lidt frisk trøffel over chipsene imens de stadig er lune.
Andre forslag
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskyst...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...