20/9/2024
|
Løgismose i Netto
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfed, let syrlig og aromatisk bearnaisesauce er et måltid, der vil glæde de fleste.
I glasset til helstegt kylling anbefaler vores sommelier unge og lette rødvine som Spätburgunder, Gamay eller Pinot Noir.
Ingredienser
- Kylling
- 1 Løgismose kylling
- 1 håndfuld friske krydderurter f.eks. salvie, timian og rosmarin
- Groft salt
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- 3 fed hvidløg
- Bagte rodfrugter
- 200 g pastinak eller persillerod
- 200 g fine gulerødder
- 4 spsk Løgismose olivenolie
- Frisk timian efter smag og behag
- Groft salt
- Grøn salat
- Forskellige sprøde salater
- Løgismose olivenolie
- God eddike f.eks. balsamico-, hvidvin- eller rødvinseddike
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 220 °C varmluft.
Step 2
Fjern elastikken fra kyllingen. Skær gumpen af og krydr kyllingen godt indvendigt med salt. Fyld krydderurter, hvidløg og 1 spsk olivenolie indeni. Bind kyllingen op med kødsnor, der hvor elastikken har siddet. Tør kyllingen af med køkkenrulle, smør den ind i 1 spsk olivenolie og krydr gavmildt med groft salt.
Step 3
Sæt kyllingen i ovnen og steg den i ca. 40 min. – hold øje undervejs, da alle ovne varmer forskelligt, kernetemperatur ved brystet skal være 70 °C. Lad efterfølgende kyllingen trække i 15 min.
Step 4
Forbered garnituren, mens kyllingen tilberedes. Skræl rodfrugterne, skær dem i stave og vend med timian, salt og olivenolie. Bag i ca. 10 min. afhængig af tykkelse, når kyllingen tages ud for at trække.
Step 5
Skyld og riv salaterne groft fra hinanden. Tør på viskestykke eller i salatslynge. Anret luftigt i en stor skål med olivenolie og eddike på siden.
Step 6
Varm bearnaisesaucen op til 75 °C og servér sammen med kylling, rodfrugter og grøn salat.
Tip
Vent med at marinere salaten, før den er på tallerkenen, således kan overskydende salat gemmes til dagen efter.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...