5/12/2022
|
Løgismose i Netto
Helstegt canette
Løgismose canette er en ung berberiand, som lever i det vestlige Frankrig og nyder godt af det kystnære klima. Den lever udenfor fra morgen til aften, fra den er ca. 8 uger gammel. Canetten er mindre fed og har en flot smag og fin mørhed samt tyndt skind, der nemt bliver spørdt.
Her tilberedes canetten med klassisk fyld af æbler og svesker, mens vi serverer et glas Châteauneuf-du-Pape i glasset. Så må det gerne blive jul.
Ingredienser
- 1 Løgismose frilandsand canette
- 2 æbler skåret i både
- 1 stort løg pillet og skåret i både
- 150 g Løgismose svesker
- 5 kviste timian
- 2 gulerødder vasket
- ¼ selleri skrællet
- 1 pillede løg
- 3 fed hvidløg
- Salt og peber
- Andesauce
- 1 dl Løgismose piskefløde
- Æblecidereddike
- Ribsgelé
- Hvedemel
- Sky og fedt fra anden
Sådan gør du
Step 1. Klargør canetten ved at rense den og fjerne evt. indmad.
Step 2. Vend æbler, løg, svesker og timian med rigeligt salt og friskkværnet peber og fyld canetten op, luk den til med et par kødnåle eller snor.
Step 3. Gnid canetten godt ind i salt og læg den på en rist med en lav bradepande under. Læg det overskydende fra canetten (indmad, hals, gump og vingespidser, hvis det er med?) samt groftskårne gulerødder, selleri, løg, hvidløg og timian i en høj bradepande og hæld 1 liter vand på.
Step 4. Brun canetten i en forvarmet ovn, 220 °C i 20 minutter og skru herefter ned til 160 °C og tag canetten ud og sæt bradepanden med grøntsager ind.
Step 5. Hæld fedtet, som er smeltet fra canetten, fra og gem det.
Step 6. Vend canetten på bradepanden, så brystet nu vender nedad og sæt den tilbage i ovnen, når temperaturen er nede på 160 °C, og steg videre i ca. 1 time. Hold øje med om skyen er ved at koge for meget ind – sørg hele tiden for at der er godt med væde i bradepanden. Hæld mere på, hvis nødvendigt.
Step 7. Tag canetten ud og sæt ovnen på grill. Hæld skyen fra bradepanden op i en skål.
Step 8. Kom canetten tilbage i ovnen med brystet opad og grill canetten til skindet er sprødt.
Step 9. Lad canetten hvile i 20-25 minutter, før den skæres ud.
Andesauce
Step 1. Lav en melbolle af 3 dl andefedt fra skålen og ca. 150 g mel, i en kasserolle.
Step 2. Bag melbollen godt igennem, mens du rører og hæld skyen på, lidt ad gangen, så du kan nå at piske melbollen ordentlig ud. Spæd evt. op med lidt hønsefond, hvis der ikke er nok sauce.
Step 3. Kog saucen godt igennem i 4-5 minutter, montér med fløde og smag til med ribsgelé og æblecidereddike
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...