29/10/2023
|
Magasin 5 2023
Hakkebøf med syltede asier og glaserede perleløg
Ingredienser
- 300 g hakket oksekød (8-12% fedt eller lidt højere)
- 1 glas Løgismose syltede perleløg
- 1 glas Løgismose syltede asier
- 2 fed hvidløg
- 1 dusk timian
- 1 spsk sherryeddike
- 2 spsk sukker
- 60 g Løgismose smør
- 1 dusk bredbladet persille
- 2 skiver godt rugbrød
- Løgismose smør til brød
Sådan gør du
Step 1
Form kødet til 2 hakkebøffer og krydr gavmildt med salt og peber.
Step 2
Brun bøfferne i olie og steg dem 1-3 minutter i brusende smør sammen med et par knuste hvidløg og 1 dusk timian. Tag bøfferne af panden og lad dem hvile.
Step 3
Dræn perleløg fra syltelagen. Tilsæt dem til panden med smør og lad dem sautere, til de er gyldne. Tilsæt sherryeddike, sukker og 1 knivspids salt og kog det hele lidt sammen. Justér eventuelt smagen med sukker eller sherryeddike. Afslut med finthakket persille.
Step 4
Placér bøffen på en skive rugbrød smurt med smør, mens den stadig er lun. Anret asier og syltede perleløg på hakkebøffen.
Tip
Ønsker du en gør version, kan du snildt erstatte hakkebøffen med en grøn rødbedebøf.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...