30/4/2020
|
Magasin 3 2020
Grydestegt Løgismose kylling
Grydestegt kylling med asparges, nye løg og flødesauce.
Ingredienser
- Kylling
- 1 stk Løgismose kylling
- Urter til kyllingen (estragon, timian, hvidløg, persille)
- 1 god klat Løgismose smør
- 1 skvæt olivenolie
- Salt og peber
- Sauce
- 1 dl god sherry
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 100 g kantareller
- 200 g kejserhatte
- Citronsaft
- Salt og peber
- Grøntsager
- 8 flotte asparges (grønne eller hvide)
- 4 nye løg med top
- 1 kg friske ærter
- 1 lille klat Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Grydestegt kylling
Step 1. Fyld kyllingen med urter og bind den op, så lårene beskytter brystkødet under stegningen.
Step 2. Brun kyllingen grundigt af i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olivenolie. Husk at krydre med salt og peber undervejs.
Step 3. Når kyllingen er brunet godt af, tilsættes lidt ekstra urter i bunden af gryden og låget ligges på.
Step 4. Skru ned til medium varme og lad kyllingen stege under låg ca. 30 min. Sluk for varmen og lad den trække under låg ca. 15 min.
Step 5. Tag herefter kyllingen op og lad den trække yderligere 20 min.
Sauce
Step 1. Rensende kantareller og kejserhatte steges på en pande.
Step 2. Panden koges af med tør sherry og tilsættes herefter stegeskyen fra gryden hvor kyllingen er stegt.
Step 3. Tilsæt piskefløde, kog det en smule ind og smag til med citronsaft, salt og peber.
Grøntsager
Step 1. Alle grøntsager renses og ordnes.
Step 2. De nye løg steges let på en pande og kommes derefter i en gryde med asparges og ærter.
Step 3. Tilsæt en smule vand, en klat smør, salt og peber og damp det hele i et par minutter.
Anretning
Step 1. Del kyllingen i passende stykker og anret på et fad med grøntsagerne. Pynt evt. fadet med plukkede estragonblade, ramsløg og persille og servér saucen ved siden af.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...