Løgismose i Netto
Grøntsagslasagne
Ingredienser
- 2 stk store auberginer
- 10 stk tomater eller 2 dåser flåede tomater
- 1 spsk tomatpuré
- 50 g hakket soltørret tomat
- 1 stk rødløg
- 1 stk grøn courgette i tern
- 6 fed hvidløg
- 2 dl hvidvin
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 200 g parmesanost
- 2 stk friske mozzarellaost af 125 g
- 1 pakke lasagneplader
- olivenolie
- æbleeddike
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs og salt dem let på begge sidder. Lad dem trække i 10-15 minutter.
Step 2.
Imens skæres løg, hvidløg og courgette i fine tern og svitses let i olivenolie. Når løg og courgetter er let gyldne, tilsættes hvidvin og lad det koge godt ind. Skær de friske tomater i tern.
Step 3.
Når løgene er bløde og hvidvinen næsten væk tilsættes tomatpuré og efter 30 sekunders stegning tilsættes de friske tomater i tern (eller dåsetomaterne) samt soltørret tomat. Hæld derefter bouillonen på.
Step 4.
Lad nu grøntsagerne simre godt ind til en kraftig tomatsovs. Smag til med salt, peber og æbleeddike.
Step 5.
Dryp aubergineskiverne godt af, pensel dem med lidt olie, og steg dem nu gyldne på en varm pande.
Step 6.
Saml lasagnen: Lidt tomatsauce i bunden, så pastaplader, så tomat igen, auberginer, masser af frisk basilikum lidt plukket mozzarella og et drys parmesan. Fortsæt til fadet er fyldt op. Slut af med tomat, auberginer og parmesan på toppen.
Step 7.
Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnepladerne gennembagte og møre. Det tager 30-40 minutter ved 185 °C grader.
Step 8.
Tag den ud og lad hvile i 10 minutter inden servering.
Servering
Step 1. Server med brød og en god salat.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...