1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Grillet tomatsalat
Store, små, røde, gule, grønne, lange, runde – tomaten findes i et utal af varianter og biologisk set er den et bær og dermed en frugt, selvom den handelsmæssigt optræder som en grøntsag; faktisk den mest solgte grøntsag i Danmark.
Få kokkens favorit-opskrift på grillet tomatsalat.
Ingredienser
- 500 g forskellige store tomater
- 500 g små tomater
- Diverse krydderurter (basilikum, oregano, merian, mynte, skovsyre)
- 125 g Løgismose salattern
- 1 rødløg i tynde skiver
- Olivenolie
- Eddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Skær de store tomater ud i halve eller kvarte, så form og figur er forskellige.
Step 2
Smør både de små og de skårne tomater med en lille smule olie og grill dem til de har taget farve.
Step 3
Anret salaten med grillede tomater overhældt med olie og eddike, urter, ost og løg.
Step 4
Servér som en let ret med grillet surdejsbrød eller som tilbehør til grillet fisk, fjerkræ eller oksekød.
Tip
I butikken på Nordre Toldbod kan du hele sommeren finde kasser med blandede tomater i alskens farver og former fra fødevaremarkedet Rungis.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...