15/5/2022
|
Magasin 3 2022
Grillet havbars med sauce romesco og nye grøntsager
Havbars er ikke just den mest udbredte spisefisk – beklageligvis – for det lyse kød er delikat og besidder stor smag. Og med få ben, som er lette at fjerne, går det snildt at nyde den hel ved bordet. Forenet med røgnoter fra grillen og den catalanske Sauce Romesco med dybe, varme smage af peberfrugt og tomater, er dette måltid indbegrebet af sommermad.
Ingredienser
- Fisk
- 2 stk havbars , renset
- 2 håndfulde krydderurter f.eks. timian, rosmarin eller persille
- 1 citron
- 500 g blandede grøntsager f.eks. broccolini, nye letkogte kartofler eller tomater
- Romesco sauce
- 2 stk peberfrugter
- 2 modne tomater
- 75 g mandler
- 3 fed hvidløg
- ½ stk
- 1 tsk røget paprika
- ½ dl sherryeddike , Emilio Lustau
- 1 dl god olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Romesco sauce
Step 1. Tænd grillen.
Step 2. Brænd peberfrugterne på grillen til, de er sorte. Kom dem herefter i en pose. Lad dem ligge i 20 min. og gnub så det forkullede skind af.
Step 3. Rist mandlerne på en tør pande ved mellem varme.
Step 4. Blend peberfrugter, tomater, mandler hvidløg, chili, røget paprika, sherryeddike og olivenolie sammen til en chunky sauce. Smag til med mandelolie, salt og peber. Stil saucen til side og klargør resten.
Fisk
Step 1. Fyld bugen af havbarsen med friske krydderurter, skiver af citron og krydder med salt og peber. Læg dem i oliesmurte spejdernet.
Step 2. Grill havbarsen ved hård varme, så skindet bliver sprødt i ca. 8-10 min. på hver side afhængig af størrelse. Krydder dem godt med salt undervejs.
Step 3. Servér med dine yndlingsgrøntsager og Romesco sauce og du har et hurtigt og nemt hverdagsmåltid.
Tip
Havbars er alletiders at grille hel. Brug således gerne fiskenet for at holde sammen på fisken, når den vendes, især når den fyldes med krydderurter.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...