30/6/2021
|
Magasin 6 2021
Grillet gazpacho
Der findes (næsten) en uendelig række af tomatsorter, og de byder alle på hver sin smagsprofil, ligesom udseendet varierer betragteligt. Tomaterne er trofaste følgesvende i det salte køkken, hvor smagen vinder frem. Prøv her Magnus Sonnes grillet gazpacho.
Ingredienser
- 4 store tomater
- ½ agurk
- ½ rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød chili
- 2 stængler blegselleri
- Frisk oregano , merian og basilikum
- 1 tsk Piment d’Espelette
- 2 spsk sherryeddike
- ½ dl olivenolie
- Salt og peber
- 2 skiver daggammelt brød
Sådan gør du
Step 1
Skær alle grøntsager i grove stykker og grill dem til de har taget farve, uden at de tilberedes for længe.
Step 2
Lad de grillede sager køle en smule af. Blend grøntsager og brød og tilsæt de øvrige ingredienser.
Step 3
Smag suppen til med salt, peber, Piment d’Espelette og sherryeddike.
Step 4
Køl suppen helt ned og nyd med godt brød til – og evt. olivenolie dryppet udover.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...