31/5/2019
|
Magasin 5 2019
Grillet fisk med hjertesalat, sommerkål og salsa verde
Ingen sommer uden frisk fisk på grillen. Du kan bruge stort set alle slags fisk, men vælg gerne fisk i en størrelse, så hver kan få en hel fisk for sig selv. Vores kokke serverer den grillede fisk med grillet sommerkål og hjertesalat samt en frisk og aromatisk salsa verde med et væld af friske krydderurter.
Ingredienser
- 4 fisk renset for skæl og indmad (eksempelvis havbars, hornfisk, knurhane, makrel eller rød mulle)
- 4 stk hjertesalat (skyllet og delt i halve gennem stokken)
- 1 stk sommerkål eller spidskål (skyllet og delt i kvarte gennem stokken)
- 4 citroner
- 4 kviste rosmarin
- 50 g revet parmesan
- 1 lille bundt bredbladet persille
- 1 lille bundt persille
- 1 lille bundt kørvel
- 1 lille bundt dild
- 1 lille bundt purløg
- 3 dl olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Fisken
Step 1. Skær den ene citron i skiver og læg skiverne i bugen på fiskene sammen med 1 kvist rosmarin. Krydr fiskene med salt og peber og smør dem med olivenolie.
Kål og salat
Step 1. Tilsæt salt, peber samt revet citronskal fra 1 citron til 1 dl olivenolie. Pensl salat og kål med olien lige inden de skal grilles
Salsa verde
Step 1. Blend krydderurterne groft med 1,5 dl olivenolie, saften fra den revne citron samt lidt salt og peber. Gem salsa verden til at dressere den grillede salat med.
Grillning
Step 1. Grill fiskene ved middelhøj varme ca. 5 minutter på hver side. Vend først fiskene når de har sluppet grillristen.
Step 2. Halvér 2 citroner og eventuelle kerner fjernes. Grill citronerne til de er helt sorte og bløde (kun på skærefladen).
Step 3. Grill kålen i ca. 3 minutter på begge sider. Grill hjertesalaten i 2 minutter på den flade side.
Step 4. Salat og kål anrettes med salsa verde og revet parmesan ud over. Servér fisken med salat og en grillet citron.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...