Grillet dorade
Med fennikel og dild.
Ingredienser
- 4 stk dorader
- 1 bundt dild
- 1 stk fennikel
- 1 stk citron
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Hvis ikke det er gjort i forvejen, rens fisken grundigt indvendigt. Fyld fisken med fintsnittet fennikel, citron og bundter af dild. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Sørg for, at fiskeskindet er helt tørt. Rids små snit i skindet og pensl med et tyndt lag olie.
Step 2.
Varm grillen op til meget hård varme, og smør risten med smagsneutral olie, som brændes godt af, og læg så fisken på. Pres let med en palet, uden fisken bukker sammen. Hav nu is i maven – en klassisk fejl er at rykke på fisken for tidligt, så skindet sidder fast på risten. Vær i stedet tålmodig, og lad så fisken være i fred, fiskeskindet vil automatisk slippe risten, når det er sprødt nok.
Step 3.
Vend fisken når den selv slipper og gentag på den anden side.
Tip
Servér med din foretrukne sommersalat og nye kartofler.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...