1/8/2019
|
Magasin 7 2019
Grillet andebryst med rødbeder, hindbær og blommer
En oplagt sensommer-ret med masser af smag og dybde. Vil du have mere fylde, kan du med fordel tilføje confiterede andelår til retten.
Ingredienser
- 2 stk andebryster gerne økologiske
- 10 stk rødbeder
- 6 stk blommer
- 1 håndfuld friske hindbær
- ½ dl balsamico
- 1 stk citron
- 100 g blandede salater
Sådan gør du
Step 1
Tænd og klargør grillen.
Step 2
Skræl 2 af rødbederne og skær dem i tynde skiver. Krydr dem med salt, peber og citronsaft og lad dem trække imens du laver de øvrige elementer af retten.
Step 3
Skær de resterende rødbeder i kvarte fra top til rod. Vend beder med olivenolie, salt, peber og lidt reven citronskal. Grill rødbederne ved indirekte varme, til de er møre, ca. 35-45 min alt afhængigt af varmen i grillen. Skær imens blommerne i kvarte og sæt til side.
Step 4
Dup andebrysterne tørre med lidt køkkenrulle. Fjern sølvhinden og rid skindet ved hjælp af en skarp kniv. Krydr med salt, og friskkværnet hhv. rosa, sorte og grønne peberkorn.
Step 5
Grill andebrysterne med skindsiden nedad, men pas på at de ikke brænder; steg dem enten ved direkte varme mens du er opmærksom hele tiden, og fjern dem hvis der kommer ammer, eller steg dem ved indirekte varme. Giv dem ca. 10 min på skindsiden og 1-2 minutter på kødsiden, tag dem af og lad dem trække på en rist.
Step 6
Knus hindbærrene let med en gaffel og bland dem med balsamico, citronsaft og ca. 1 dl jomfruolivenolie. Smag til med salt og peber.
Step 7
Skær andebrystet i tynde skiver på langs, anret dem oven på salaten sammen med rødbederne, de marinerede rødbedeskiver og friske blommer og dryp med hindbærdressingen. Krydr efter med saltkrystaller og friskkværnet peber.
Step 8
Du kan også sagtens tilberede rødbederne i ovnen og stege andebrystet på panden.
Tip
Vores sommelier matcher retten med den klassiske Toscana Rosso Villa Antinori 2022 med tre gode grunde 1) Både retten og vinen får større dybde. 2) Sangiovese-druens intense, aromatiske profil fremhæver smagene fra bær og bederne. 3) Proteinerne fra andebrysterne gør vinens tanniner bløde og syren fra balsamicoen og citronen gør smagsoplevelsen harmonisk.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...