16/2/2024
|
Magasin 1 2024
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ricotta og æg - en form for grøn ostegnocchi, der har fået vokseværk, og som gratineres i ovnen med rasp, smør, salvie og parmesan.
Ingredienser
- Rabaton
- 500 g spinat
- 3 fed hvidløg
- 3 stk Løgismose olivenolie
- 145 g Løgismose Tipo 00
- 30 g rasp
- ½ tsk muskatnød
- 200 g ricotta
- 2 stk æg
- 80 g parmesan
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 stilke salvie
- salt
- 40 g Løgismose smør
- Salat
- 1 stk fennikel
- 75 g rucola
- 1 Lille håndfuld bredbladet persille
- 30 g valnødder
- 3 spsk Løgismose olivenolie
- 3 stk balsamico
- 75 g gorgonzola
Sådan gør du
Rabaton
Step 1. Pil hvidløg og hak groft. Steg hvidløget ved middel varme i olivenolie på en stor pande, til det er let gyldent.
Step 2. Fyld spinat på panden af to eller flere omgange – spinaten falder hurtigt sammen. Steg spinaten i ca. 5 minutter ved middel varme, køl af og pres mest muligt væske ud. Hak derefter spinaten groft.
Step 3. Hæld mel, rasp, revet muskatnød, hakket persille, halvdelen af salvien hakket, ricotta, 40 g parmesan, æg og hakket spinat i en skål og rør godt rundt.
Step 4. Smør et ildfast fad med smør og drys med rasp.
Step 5. Læg en bunke mel på bordet og placér med en ske en portion spinatmasse på bunken af mel og vend den godt i mel. Rul ud til små cylinderforme.
Step 6. Kog let saltet vand op i en stor gryde. Læg et par rabaton i vandet, når det koger. Når de kommer op til overfladen, er de færdige og lægges i det ildfaste fad. Gentag processen, til al massen er brugt.
Step 7. Drys et godt lag rasp og revet parmesan henover rabaton i fadet. Skær smør i tern og læg ovenpå sammen med hele blade salvie. Sæt fadet til side til brug.
Salat
Step 1. Skyl grøntsagerne. Skær fennikel i så tynde skiver som muligt. Skær gorgonzola i tern af 1 cm.
Step 2. Rist valnødder på en tør pande
Step 3. Vend rucola, fennikel, en del af gorgonzola og valnødderne forsigtigt sammen og anret i en fin skål til servering, gerne så luftigt som muligt
Step 4. placér det sidste gorgonzola og valnødder ovenpå og afslut med persille.
Servering
Step 1. Bag rabaton i en forvarmet ovn på 220 °C varmluft i ca. 15 minutter.
Step 2. Hæld olivenolie og balsamico over salaten umiddelbart før servering.
Step 3. Servér rabaton i fadet rygende varme med salat på siden.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...