31/3/2022
|
Magasin 4 2022
Gratineret gedeost med grillet aubergine og tomattapenade
Her venter dig en formidabel umami-oplevelse, som løftes yderligere med vinene fra Weingut Gross i glasset. Først og fremmest er Sauvignon Blanc og gedeost fra Loire et klassisk match, og dernæst er det østrigske take på druen netop krydret nok til at klare gratineringen og den italienske topping flot.
Ingredienser
- 8 skiver dagsgammelt baguette
- 1 glas Løgismose soltørret cherrytomattapenade
- 1 glas grillede auberginer
- 1 glas grillede artiskokker
- 200 g frisk gedeost i rulle eller Crottin de Chavignol (kan købes i butikken på Nordre Toldbod)
- 1 stk hjertesalat
- Olivenolie med piment d'espelette
- Herbes de Provence-krydderiblanding
Sådan gør du
Step 1
Smør baguetteskiverne med tomattapenade, og placér stykker af grillet aubergine ovenpå. Top herefter med skiver af gedeost, et par dryp olivenolie med Piment d’Espelette og et drys Herbes de Provence.
Step 2
Gratinér brødene i ovnen ved 230 °C i 7-9 min.
Step 3
Anret de gratinerede brød med grillede artiskokker og hjertesalat.
Andre forslag
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...