Granité af Løgismose most
Med et strejf af ingefær og lune syltede æbler
Ingredienser
- Æblemost granité
- 30 g vand
- Saft af en citron
- 30 g sukker
- 250 g æblemost med ingefær
- Syltede æbler
- 12 stk æble kugler eller tern
- 2 spsk Løgismose smør
- ½ dl sukker
- 1 tsk hakket frisk rosmarin
- ½ dl cognac eller calvados
- Sprøde tuilles
- 50 g sukker
- 50 g Løgismose smør
- 50 g Løgismose hvedemel
- 16 g glukose
Sådan gør du
Æblemost granité
Step 1. Kog alle ingredienser op og rør til sukkeret er helt smeltet. Hæld væsken i en flad beholder og stil på frost. Rør i granitéen fra tid til anden, så den krystalliserer.
Syltede æbler
Step 1. Brug et parisienne jern til at udstikke små æblekugler. Hvis du ikke lige ligger inde med sådan et, kan æblerne med fordel skæres i mundrette tern, i stedet. På billedet er der brugt 5 æblekugler pr. person. Smelt smørret på en pande og drys sukkeret over, lad det danne en lys karamel og tilsæt derefter æblerne. Vend æblerne godt i karamellen og tilsæt så spiritussen, lad det hele sylte sammen i et par minutter, hvorefter rosmarinen tilsættes.
Sprøde tuilles
Step 1. Bland alle ingredienserne sammen til en smidig dej. Smør dejen ud på en bageplade og bag tuillen til det bliver flot gylden, i en 175 gr. forvarmet ovn. Hvis du ønsker at pynte tuillen, skal det ske lige når den kommer ud af ovnen, og dejen stadig er blød. På billedet er der brugt tørret jordbær og rosmarin. Anret de syltede æbler og tuillen i en cirkel på iskolde tallerkner. Fyld midten ud med granité. Brug en gaffel til at rive direkte i beholderen. Det skaber den helt rigtige struktur.
Step 2. Pynt retten af med friske urter og spiseblomster.
Andre forslag
Sommerlig gindrink med mangosirup & æblemost
Aperitivo kommer af det latin...
Gin & tonic med rosmarin og grønne oliven
Af og til må det gerne være s...