27/8/2017
|
Løgismose i Netto
Gourmetkylling bagt i ovn
En hverdagshelt - Løgismose kyllingen - som her får lov at hygge sig i ovnen. Resultatet er et enkelt hverdagsmåltid med masser af velsmag.
Ingredienser
- Kylling
- 1 Løgismose kylling
- 1 citron skåret i kvarte
- Krydderurter (timian, persille eller rosmarin)
- Salt og peber
- Tilbehør
- Sæsonens grøntsager (beder, gulerødder, kartofler, peberfrugt, blomkål og lignende)
- Hele skalotteløg
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 235 °C. Fyld evt. kyllingen med en citron skåret i kvarte, tillige med en dusk omhyggeligt skyllet persille, rosmarin eller timian.
Step 2.
Pensl kyllingen omhyggeligt over det hele og krydr den med frisk kværnet sort peber og salt krystaller, som f.eks. Maldon Havsalt over det hele. Riv herefter, ved hjælp at et microplane, den gule skal af en økologisk citron ud over kyllingen. Drej hele tiden citron så du undgår den bitre hvide hinde.
Step 3.
Sæt kyllingen i ovnen og lad den tage farve i 15 min. Skru herefter ned til 180 °C og lad den stege yderligere 35 min. Tag herefter kyllingen ud og lad den hvile mindst 20 min. Skru ovnen op på allerhøjeste temperatur, når hviletiden omtrent er til ende og sæt kyllingen i ovnen ca. 5 til 7 min. Skær herefter kyllingen ud.
Tilbehør
Step 1. Imens kyllingen steger, bag evt. sæsonens eller dine favoritgrøntsager
Step 2. Hold det simpelt kun med hele skalotteløg. Smut løgene, imens kyllingen hviler. Krydr de smuttede skalotter og varm dem med, når kyllingen varmes i ovnen.
Tip
En ting er at have en god kylling, der har levet et godt liv og hvis gode liv, vi heldige kartofler kan få lov til at nyde, en anden ting er, at give den et anstændigt eftermæle. Køb gerne din Løgismose Gourmet kylling dagen før den skal bruges. Pak den ud af emballagen og placer den i køleskabet på en tallerken og lad den tørre natten, over så skindet bliver helt tørt.
Tip
Retten går godt i selskab med denne økologiske Chianti Classico fra Badia a Coltibuono
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...