Gourmet hotdog
Med kantarelremoulade, bagte blommetomater og sprøde løgringe
Ingredienser
- 5 stk gode pølser
- 5 stk pølsebrød af god kvalitet
- 5 stk blommetomater
- 1 kvist frisk timian
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1 stk løg
- 1 stk æg
- 2 spsk Løgismose hvedemel
- 2 spsk rasp
- Vindruekerneolie til fritering af løgringe
- Kantarelremoulade
- 100 g kantereller
- 5 dl vindruekerneolie
- 2 stk pasteuriseret æggeblomme
- 1 spsk sennep
- ½ dl hvidvinseddike
- 1 spsk hakkede kapers
- 1 spsk hakkede cornichoner
- 1 spsk hakkede skalotteløg
- Karse til pynt
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Bagte blommetomater
Step 1. Skær tomaterne i skiver og krydder dem med timian, rosmarin, sukker, salt og peber. Herefter lægges de i et lille ovnfast fad og bage møre ved ca. 120 gr.
Sprøde løgringe
Step 1. Brug et så lille løg som muligt, gerne et skalotteløg. Skær løget i tynde skiver og tryk ringene ud, hvorefter de paneres i mel, æg og rasp. Steg dem sprøde og gyldne i vindruekerneolie. Krydder med salt og peber.
Kantarelremoulade
Step 1. Kog de rensede kantareller i 5 dl. vindruekerneolie ved svag varme i ca. 20 – 25 min. Olien må kun lige simre. Olien med svampene i stilles til afkøling. Når svampe og olie er blevet helt koldt, tages svampene op og hakkes fint og stilles til side.
Step 2. Nu laves selve mayonnaisen. Pisk æggeblommer, sennep og eddike sammen. Tilsæt kantarel olien lidt ad gangen mens der konstant piskes, til den får en tyk konsistens. Bliver den for tyk kan den spædes med en smule vand. Tilsæt så de hakkede kantareller, løg, kapers og cornichoner.
Step 3. Smag til med salt og peber og lidt frisk hakke karse.
Tip
Bag selv nogle sprøde pølsebrød eller find nogle af god kvalitet.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...