Glaseret svineskank
Med flødestuvet grønkål
Ingredienser
- Svineskank
- 2 stk svineskanke
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk brun farin
- 25 g blødt Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
- Flødestuvet grønkål
- 2 stokke grønkål eller 1 pakke frossen (ca. 350 g)
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 1 tsk sukker
- 2 riv muskatnød
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Svineskank
Step 1. Rids skindet på skankene i harlekintern, uden at skære ned i kødet. Gnid dem med salt og peber og steg dem i ovnen ved 150 grader i ca. 4 timer, til de er helt møre. Sæt derefter ovnen på grill og steg sværen helt sprød i ca. 2 minutter på hver side.
Step 2. Rør dijonsennep, brun farin og smør sammen i en lille kasserolle og lad det koge op. Hæld karamellen over skankene lige inden servering.
Flødestuvet grønkål
Step 1. Skyl grønkålen, hak den i grove stykker og lad den koge hurtigt op i en gryde med letsaltet vand. Hæld grønkålen op i en sigte og lad vandet dryppe helt fra, inden den videre tilberedning.
Step 2. Hæld 1 dl af fløden i en gryde sammen med grønkålen og kog fløden ind, til den tykner. Gentag denne proces med resten af fløden ved at tilsætte 1 dl ad gangen og smag derefter til med sukker, revet muskat, salt og peber.
Step 3. Trancher gerne skankene direkte ved bordet, det ser flot ud, og server den stuvede grønkål til og måske lidt brunede kartofler.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...