31/3/2018
|
Magasin 3 2018
Fynsk rygeostsalat
Rygeost er for nogle, især mange yngre, en glemt råvare – desværre, for dens syrlige, milde og røgede smag kan faktisk med fordel bruges i både det salte og det søde køkken som et frisk indslag og en mere nuanceret erstatning for creme fraiche. Dette er en alletiders let frokostservering, det smager let af dansk sommer.
Ingredienser
- 2 dl Løgismose rygeost
- 2 dl Løgismose piskefløde
- 1 bakke karse
- 4 stk radiser
- ¼ stk agurk
Sådan gør du
Step 1.
Del agurken, skrab hjertet ud og skær den i tern. Drys lidt salt på agurk stykkerne og lad dem lægge i en sigte i 1 time.
Step 2.
Rør rygeost og fløde sammen og smag til med salt og peber. Rør agurk stykkerne ned i og anret med skiver af radisser og klippet karse.
Step 3.
Servér med groft rugbrød.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...