30/9/2022
|
Magasin 6 2022
Fransk fyldig løgsuppe
Tanken om en fyldig løgsuppe varmer en helt ind i hjertet, og intet kan være nemmere og mere enkelt. Enkelheden kræver dog, at ingredienserne er i top, så brug en god Gruyère, hønsefond og et godt surdejsbrød.
Ingredienser
- 1 kg zittauerløg
- 5 fed hvidløg
- 2 stk laurbærblade
- 4 kviste timian
- 7½ dl kraftig hønsefond
- 7½ dl kraftig kalvefond
- 25 g Løgismose smør
- 4 skiver groft landbrød
- 200 g Gruyère eller Comté
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1
Skær løg og hvidløg i tynde skiver, og sautér dem i smør i ca. 30 min., til de er helt møre og let karamelliserede. Tilsæt laurbærblade, timian, hønsefond og kalvefond. Lad suppen simre i en times tid, og lad den gerne trække til dagen efter.
Step 2
Fjern timiankviste og laurbærblade og portionér suppen i ildfaste suppeskåle. Læg en skive brød i hver suppeskål og kom 50 g revet Gruyère ovenpå på hver.
Step 3
Bag suppen i ovnen i ca. 20 min. ved 200 °C.
Tip
Hønsebouillonen klarer man ved at spise en hel kylling dagen før og koge en dejlig fond på skroget.
Tip
For en endnu mere budgetvenlig version kan du snildt erstatte hønse- og kalvefond med grøntsagsfond.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...