Flødeboller med kirsebærskum
Imponér dine gæster med hjemmelavede flødeboller.
Ingredienser
- Skum
- ½ dl vand
- 75 g sukker
- ½ stk vaniljestang
- 40 g glukose
- 50 g pasteuriseret æggehvide
- 25 g sukker
- 2 tsk tørret kirsebærpulver (fås i specialbutikker eller på nettet)
- Bunde
- 50 g marcipan
- 50 g sukker
- 10 g finthakket mandler
- 20 g pasteuriseret æggehvide
- Overtræk
- 250 g mørk chokolade 60-70%
Sådan gør du
Skum
Step 1. Kog vand, 150 g sukker, vaniljekorn og glukose op, til det når en temperatur på 118 grader.
Step 2. Pisk æggehvider og de 50 g sukker til en luftig marengs på røremaskinen. Tilsæt den varme sirup stille og roligt under piskning. Bliv ved med at piske i ca. 10 minutter, til massen er let afkølet.
Step 3. Smag til med kirsebærpulver og kom det i en sprøjtepose, som lægges på køl.
Bunde
Step 1. Rør marcipan, sukker og fint hakkede mandler godt sammen på røremaskinen. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, kør dejen glat i yderligere 2-3 minutter og kom også den i en sprøjtepose.
Step 2. Sprøjt bundene ud i den ønskede størrelse på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 170 grader, i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Step 3. Tag bundene ud af ovnen og køl dem af på bageristen.
Overtræk
Step 1. Smelt chokoladen over vandbad og hold den varm. Sprøjt fyldet på de afkølede bunde og lad dem stå i 30 minutter, så skummet kan sætte sig. Dyp dem derefter forsigtigt i den varme chokoladen og stil dem på bageristen, drys gerne med kirsebærpulver.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...