28/4/2021
|
Magasin 4 2021
Flamberet kyllingelever med bitre salater
Kyllingens lever er en udsøgt spise, som udover en skøn smag byder på en lang række næringsmæssige fordele. Vi ser kun gode grunde til at lade kyllingelever indgå i madplanen, kan vi på det varmeste anbefale denne opskrift hvor kyllingelever flamberes i cognac og serveres med bitre salater og sprøde nødder. Skal der druer til, skal du ikke snyde dig selv for et match i særklasse, med de franske Savoie-vine i glasset.
Ingredienser
- 300 g kyllingelever
- Cognac eller calvados til flambering
- Blandede bitre salater
- Bredbladet persille + krus
- 1 bundt grønne asparges
- 2 fed fintsnittede hvidløg
- 1 stk zittauerløg skåret i 1 cm tykke skiver
- Cornichoner
- 1 stk citron
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Dup kyllingelever tørt med køkkenrulle og skær dem i to dele og fjern senen i midten.
Step 2.
Skær løg og hvidløg, skyl salaterne, hak persille, og knæk bunden af de grønne asparges.
Step 3.
Grill løgskiverne, asparges og en halveret citron. Anret de grillede grøntsager på de bitre salater, og pres saften af den grillede citron udover. Kom cornichoner på salaten.
Step 4.
Grill umiddelbart inden servering kyllingeleverne på en pande, som kan komme på grillen, og krydr med persille, hvidløg og salt og peber. Tilsæt et godt skvæt alkohol, sæt ild til og flambér kort.
Step 5.
Anret leveren på salaten og nyd, eventuelt med godt brød.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...