1/11/2020
|
Magasin 7 2020
Flamberede figner med creme chantilly
En delikat, næsten luksuriøs og ikke mindst nem efterårs- og vinterdessert med friske figner.
Fignerne karamelliserer med varme krydderier og rødvin, flamberes i Cognac og serveres med luftig fransk Crème Chantilly og portvin fra Colheita.
Et oplagt bud på desserten mortensaften eller et alternativ til risalamanden juleaften, til dem, som ynder et sådan.
Ingredienser
- 6 store figner
- 3 tsk rørsukker
- 1 tsk god aromatisk honning gerne kastanje- eller fyrhonning
- ½ citron , skal og saft herfra
- ½ appelsin , skal og saft herfra
- 2 vaniljestænger
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timian
- 1 stk laurbærblad
- ½ stjerneanis
- 1 dl rødvin
- Et godt skvæt cognac
- 3 dl Løgismose piskefløde 38%
- 10 g florsukker
Sådan gør du
Step 1
Smelt rørsukker og honning i en tykbundet pande med skallen og saften fra appelsin og citron, krydderurter, stjerneanis samt kornene fra en vaniljestang. Kog det til en gylden karamel ved moderat varme, sørg for at blandingen ikke brænder på.
Step 2
Halvér fignerne og læg dem i panden med skærefladen nedad. Skru ned for varmen og lad fignerne glasere i 12-15 min. Vend dem rundt og tilsæt rødvin og lad dem snurre yderligere 10 min.
Step 3
Skru op for temperaturen. Når panden er blevet godt varm, tilsæt et ordentlig skvæt Cognac og antænd det. Lad koge, mens du rører Crème Chantilly.
Step 4
Tilsæt kornene fra den anden vaniljestang samt flormelis til piskefløden og pisk let.
Step 5
Fjern eventuelt krydderurter og citrusskaller fra panden med fignerne vha. en pincet. Er saften i blandingen meget tynd, kan den koges ind til passende konsistens, efter fignerne er taget op.
Step 6
Servér fignerne lune med en anelse af saften fra blanding samt Crème Chantilly.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...