20/9/2024
|
Løgismose i Netto,Magasin 6 2024
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæskesteg med ekstra sprøde svær og køb dig til den brune sovs lavet af selvsamme kok i Løgismose-køkkenet på Fyn.
Kaspers brune sovs er lavet på rødvin, kalvefond og fløde og tilsmagt med ribsgelé. Så er det bare at koge kartoflerne, lune rødkålen og servere et glas Barbaresco eller Rhône-vin til.
Ingredienser
- 1 kg flæskesteg
- 1 dl eddike
- Groft salt
- 500 g kartofler
- 1 glas Løgismose Rødkål
- 1 glas Løgismose syltede drueagurker
- 1 bøtte Løgismose brun sovs
Sådan gør du
Step 1
Hæld eddike over sværene på flæskestegen og krydr gavmildt med salt hele vejen rundt.
Step 2
Sæt stegen på en rist i forvarmet ovn ved 150 °C. i 45 min. Sørg eventuelt for, at stegen står lige ved at placere lidt sølvpapir under den. Tag stegen ud af ovnen og skru ovnen op på 220 °C varmluft.
Step 3
Ordn kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.
Step 4
Sæt stegen tilbage øverst i ovnen. Her skal den have ca. 10-20 min., til sværene er puffede. Hold øje, da det pludselig kan gå stærkt.
Step 5
Servér flæskestegen med kartofler, lunet rødkål, drueagurker og Løgismose brun sovs.
Tip
Vil sværene ikke puffe ordentligt, kan de til nøds steges på en meget varm pande med en god portion olie. Pas på, du ikke brænder dig!
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...