Fetamousse med stenbiderrogn
og grillet agurk.
Ingredienser
- Fetamousse
- 4 blade husblas
- 2 dl hønsefond
- 2 kviste finthakkede rosmarin blade
- 200 g feta
- 2 dl Løgismose piskefløde , letpisket
- Stenbiderrogn
- 250 g renset stenbiderrogn
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- ½ stk citron saft og skal herfra
- Agurk
- 2 stk drueagurker
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 1 håndfuld karse
Sådan gør du
Fetamousse
Step 1. Læg husblas i blød i koldt vand. Varm hønsefond og rosmarin op til kogepunktet. Kom fetaen i en blender og tilsæt stille og roligt den varme hønsefond. Kør moussen helt glat og tilsæt den udblødte husblas.
Step 2. Vend herefter moussen sammen med den letpiskede fløde og hæld den i et fad eller en beholder dækket med husholdningsfilm. Sæt moussen på køl, til den er helt kold og fast. Vend moussen ud på et bræt og skær den i mundrette tern, inden servering.
Stenbiderrogn
Step 1. Mariner stenbiderrognen i olie og smag til med salt, peber og citronskal og -saft. Gør dette lige inden servering, da rognen bliver hvid af syren fra citronen.
Grillet agurk
Step 1. Del agurkerne på langs, mariner dem i olie, salt og peber og grill dem herefter på en brandvarm grill eller grillpande. Krydr med salt og peber. Læg stenbiderrogn og fetamoussen på en tallerken og læg de lune grillede agurker ved siden af. Dryp lidt jomfruolivenolie ud over og drys med karse.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...