Fermenteret julekål
Med æbler og løg
Ingredienser
- 1 stk rødkålshoved
- 4 stk æbler
- 2 stk rødløg
- 3 stk kanelstænger
- 10 hele nelliker
- Havsalt
Sådan gør du
Step 1.
Snit kål og løg fint i tynde strimler med en kniv eller på en foodprocessor.
Step 2.
Riv æblerne groft på et rivejern.
Step 3.
Bland kål, æbler og løg sammen i en stor skål og tilsæt 8 gram salt pr 500 gram snittede grøntsager. Bland det godt rundt og lad det stå 5-10 minutter.
Step 4.
Ælt det herefter godt igennem, så der begynder at løbe væde fra.
Step 5.
Tilsæt til sidst kanelstænger og nelliker.
Step 6.
Pak massen i et eller flere sylteglas med patentlåg og lad ca 2-3 cm være luft i toppen, da kålen udvider sig. Pres kålen godt sammen i glasset. Lad den stå ved stuetemperatur de næste 2-3 uger og gerne i et fad, da der godt kan løbe lidt væske ud af glasset undervejs.
Step 7.
Man kan eventuelt løbende lette på trykket i glasset ved at åbne låget et par sekunder.
Tip
Kålen kan serveres afkølet, ved stuetemperatur eller opvarmes efter behag.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...