3/7/2019
|
Løgismose i Netto
Entrecôte
Entrecôte serveret som engelsk bøf med syltet grillet agurk, løg-confit, skysauce og kartofler.
Ingredienser
- 1 pakke økologisk entrecôte
- 4 nye, små løg
- Kartofler , efter behov
- Grillet syltet agurk
- 2 små agurker
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 dl sukker
- ½ dl vand
- Løg confit
- 2 løg
- 50 g Løgismose smør
- 1 fed hvidløg , finthakket
- 1 tsk sherryeddike
- Salt og peber
- Sauce
- 1 dl hønsesky
- 1 dl kalvesky
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk sherryeddike
- 25 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Grillet, syltet agurk
Step 1. Halvér de 2 små agurker på langs og grill hårdt på en grillpande på skærefladen.
Step 2. Kog en lage af eddike, sukker og vand. Læg de grillede agurker i den lune lage og sylt frem til servering.
Løg confit
Step 1. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Step 2. Pil de 2 løg og skær dem i tynde strimler. Svits dem ved svag varme i smørret, til de er gyldne og helt møre.
Step 3. Tilsæt finthakket hvidløg og tilbered det hele i yderligere 5 minutter.
Step 4. Tilsæt Sherryeddiken og kog hurtigt løgene op i Sherryeddiken. Smag til med salt og peber.
Step 5. Hold løg-confiten varm til servering.
Kød
Step 1. Steg kødet som fortrukket. Lad kødet trække. Tilbered imens saucen på den brugte kødpande.
Sauce
Step1. Kog kødpanden af med sherryeddike og tilsæt hønsesky og kalvesky.
Step 2. Reducér det hele, til der er rette smag og konsisten.
Step 3. Montér saucen med sennep og koldt smør lige inden servering og smag til med salt og peber.
Nye løg
Step 1. Ordn og rens 4 nye små løg. Kog løgene møre i saucen lige inden servering.
Anretning
Step 1. Anret det stegte kød på en tallerken sammen med den lune løg-confit, de lune syltede agurker og de kogte løg.
Step 2. Servér saucen ved bordet.
Tip
Servér gerne kogte kartofler vendt i friske krydderurter til retten
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...