24/9/2023
|
Magasin 4 2023
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage på efterårets grøntsager – en salat af bagt græskar, ovnstegt grønkål og mild gedeost, pyntet med brombær, ribs og sesamfrø.
Ingredienser
- 1 hokkaido-græskar
- 250 g grønkål
- 100 g gedeost
- Sesamfrø
- 1½ dl olivenolie
- 1 tsk rød chili
- 1 bakke brombær
- 1 bakke ribs
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Skær græskarret midt over og fjern kernerne. Skær græskarret ud i både og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bland dem sammen med hakket chili, sesamfrø, olivenolie, salt og peber på pladen. Bag græskarret ved 200°C i 20-25 minutter.
Step 2
Skyl grønkålen, riv den over i små dele og læg den på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie hen over grønkålen og drys med salt og peber. Sæt grønkålen ind i ovnen de sidste fem minutter af græskarrets bagetid, så de bliver færdige samtidig. Hold øje med salaten, da den nemt får for meget og brænder på. Den må gerne falde lidt sammen, men må ikke blive brun.
Step 3
Tag grønkål og græskar ud af ovnen og anret på et stort fladt fad. Fordel grønkålen, derefter græskarbådene og skiver af gedeost. Pynt med brombær og ribs. Stænk med olivenolie og eventuelt lidt balsamico. Retten kan serveres lun.
Tip
Du kan udskifte gedeosten med mozzarella, burrata eller feta, hvis det falder i bedre smag.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...