24/3/2020
|
Løgismose i Netto
Dhal
Drag med vores kokke til det aromatiske, indiske køkken med den vegetariske klassiker dhal. Dhal'en er rig på umami fra røde linser, tomater og Garam Masala og varme smagsnoter fra ingefær og chili.
Ingredienser
- 80 g løg , finthakket
- 2 fed hvidløg
- 1½ cm ingefær
- 3 spsk neutral olie
- ½ rød chili cirka og alt efter styrke
- 1 tsk garam masala
- 230 g røde linser
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 5 dl vand
- 1 grøntsagsbouillon terning
- 1 stor gulerod
- ¼ hokkaido-græskar
- ½ bundt koriander
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Ordn alle grøntsagerne. Snit løg, hvidløg, ingefær og chili fint. Skyld og skær gulerødder og hokkaidogræskar i tern. Hak koriander groft.
Step 2
Sautér løg, hvidløg, ingefær og chili i olie. Tilsæt Garam Marsala og røde linser og lad det sautere i et par minutter.
Step 3
Tilsæt herefter tomater, vand og bouillon og lad det simre.
Step 4
Tilsæt gulerødder og græskar efter 5 minutter og lad dhalen simre videre til linserne er møre. Smag til med koriander og salt.
Step 5
Servér med ris, hakket koriander og en glat creme fraiche eller græsk yoghurt.
Tip
Prøv at komme frisk spinat i dhal’en lige før servering, det giver et ekstra pift.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...