30/10/2023
Den perfekte juleand & andesauce
Lær at mestre andestegen.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose frilands berberi and
- 5 stk æbler skåret i både
- 1 stk stort løg pillet og skåret i både
- 300 g Løgismose svesker
- 10 kviste timian
- 4 stk gulerødder
- ½ stk selleri , skrællet
- 2 stk pillede løg
- 5 fed pillet hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
- Andesauce
- 2 dl Løgismose piskefløde
- Lidt æblecidereddike
- Lidt ribsgelé
- 150 g Hvedemel
- Sky og fedt fra anden
Sådan gør du
Step 1
Klargør anden ved at rense den og fjerne evt. indmad.
Step 2
Vend æbler, løg, svesker og timian med rigeligt salt og friskkværnet peber og fyld anden op, luk den til med et par kødnåle eller snor.
Step 3
Gnid anden godt ind i salt og læg den på en rist med en lav bradepande under. Læg det overskydende fra anden (indmad, hals, gump og vingespidser) samt groftskårne gulerødder, selleri, løg, hvidløg og timian i en høj bradepande og hæld 1 liter vand på.
Step 4
Brun anden i en forvarmet ovn, 220 °C i 20 minutter og skru herefter ned til 160 °C og tag anden uden og sæt bradepanden med grøntsager ind.
Step 5
Hæld fedtet, som er smeltet fra anden, fra og gem det.
Step 6
Vend anden på pradepanden, så brystet nu vender nedad og sæt anden tilbage i ovnen, når temperaturen er nede på 160 °C, og steg videre i ca. 2 timer.
Step 7
Hold øje med om skyen er ved at koge for meget ind – sørg hele tiden for at der er godt med væde i bradepanden. Hæld mere på, hvis nødvendigt.
Step 8
Tag anden ud og skru nu temperaturen op til 200 °C. Hæld skyen fra bradepanden op i en skål.
Step 9
Kom anden tilbage i ovnen med brystet opad, når ovnen er 200 °C og steg videre i 25-30 minutter.
Step 10
Lad anden hvile i 20-25 minutter, før den skæres ud.
Andesauce
Step 1. Lav en melbolle af 3 dl andefedt fra skålen og ca. 150 g mel, i en kasserolle.
Step 2. Bag melbollen godt igennem, mens du rører og hæld skyen på, lidt ad gangen, så du kan nå at piske melbollen ordentlig ud. Spæd evt. op med lidt hønsefond, hvis der ikke er nok sauce.
Step 3. Kog saucen godt igennem, 4-5 minutter, montér med fløde og smag til med ribsgele og æblecidereddike.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...