Croissanter
Alene duften af nybagte croissanter kan bringe de fleste i godt humør. Og når man først har rullet og bagt sine egne, bliver oplevelsen blot så meget bedre.
Ingredienser
- 1 kg Løgismose hvedemel
- 100 g sukker
- 4 dl koldt vand
- 1 dl kold Løgismose kærnemælk
- 20 g salt
- 50 g gær
- 2 stk æg
- 500 g koldt Løgismose smør
- 1 stk æg til pensling
Sådan gør du
Croissanter
Step 1. Rør alle ingredienser, undtagen smør til indrulning og æg til pensling, godt sammen til en glat og fast dej. Lad dejen hvile i 45 minutter på køl.
Step 2. Læg smør til indrulning mellem 2 stykker bagepapir og bank med en kagerulle smørret ud til et kvadrat på ca. 20 x 20 cm. Læg smørret på køl i ca. 20 minutter, til det igen er koldt og fast.
Step 3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et kvadrat på ca. 40 x 40 cm. Læg smørret midt på dejen og fold alle fire sider af dejen ind over smørret. Sørg for at lukke tæt sammen, inden du forsigtigt ruller dejpakken en anelse fladere. Den skal stadig danne et kvadrat.
Step 4. Afkøl dejen i køleskab i ca. 30 minutter, til den er blevet helt kold.
Sådan folder man croissanter
Step 1. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 25 x 50 cm og ca. 1 cm’s tykkelse. Fold de to ender ind mod midten og fold så dejen sammen på midten, så der i alt dannes fire lag. Afkøl dejen i ca. 20 minutter, til den igen er blevet gennemkold. Gentag så fremgangsmåden fra før, og sæt atter dejen på køl i 20 minutter.
Step 2. Rul dejen ud til et rektangel, der måler ca. 25 x 60 cm. Del dejen i to, ved at skære den midt over på tværs. Skær 10 trekanter ud af hver halvdel og rul trekanterne fra den brede ende til croissanter.
Bagning
Step 1. Læg croissanterne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time. Sæt ovnen på varmluft og 180 grader. Pensl croissanterne med sammenpisket æg og bag dem i den varme ovn i ca. 10- 15 minutter. Lad dem derefter hvile på en bagerist i ca. 5 minutter, inden de spises.
Tip
Husk, at de ubagte croissanter sagtens kan fryses. Så når du alligevel er i gang, kan du ligeså godt lave en ordentlig omgang. Tø de frosne croissanter op i 15-20 minutter.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsir...
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr m...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...
Bircher müsli
Bircher müsli, kold grød, overnight oats eller den velsmagende start på dagen – kært barn har man...