Côte de porc
Med grillet blomkål og estragonsmør
Ingredienser
- Koteletter
- 4 stk store svinekoteletter med ben, gerne skåret fra kammens bagerste del
- ½ dl olivenolie
- 50 g smeltet Løgismose smør
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk brun farin
- 1 tsk tørret chili
- Skal af en ½ citron
- Salt
- Friskkværnet peber
- Blomkål
- 1 stk stort blomkålshoved
- 4 spsk smeltet Løgismose smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- Estragonsmør
- 200 g blødt Løgismose smør
- 1 spsk creme fraiche 38%
- 1 bundt finthakket estragon
- 1 håndfuld finthakket kørvel
- 2 tsk bearnaiseessens
- ½ tsk cayennepeber
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Koteletter
Step 1. Grill koteletterne, til de har en kernetemperatur på 60 grader. Vend dem jævnligt og pensl dem, hver gang de vendes, med en marinade af olivenolie, smeltet smør, knust hvidløg, brun farin, chili og fintrevet citronskal. Lad koteletterne trække ca. 5 minutter inden servering. Krydr med salt og peber.
Blomkål
Step 1. Del blomkålshovedet i 8 stykker. Pensl stykkerne med smeltet smør og krydr med salt og peber. Tilbered dem på grillen, til de er gyldne.
Estragonsmør
Step 1. Pisk det bløde smør og cremefraichen sammen. Tilsæt krydderurterne og smag til med bearnaiseessens og cayennepeber. Krydr med salt og peber. Lad smørret sætte sig på køl inden servering.
Step 2. Denne ret egner sig fint som fadservering, eller læg det hele på et rustikt bræt, som sættes midt på bordet. Server gerne retten med et godt stykke brød.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...