1/7/2022
|
Magasin 4 2022
Coq au Riesling
Coq au Riesling er ren Løgismose klassik. I 10’erne, før det blev moderne at købe sit måltid på glas, kunne man på Nordre Toldbod hente den alsaciske, lyse og lette take på den klassiske Coq au Vin, og naturligvis få anbefalet den helt rette flaske Riesling til.
Moderne eller ej, Coq au Riesling holder og Magnus’ version med små karotter, bælgede ærter, økologisk bacon og Løgismose kyllingen er ren sommerlykke.
Det her er opskriften, du skal prøve – måske den går hen og bliver den næste klassiker hjemme hos dig!
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling delt i 8 stykker
- 150 g tørsaltet bacon
- 1 flaske Riesling
- 1 kvist timian
- 2 laurbærblade
- 4 fed hvidløg
- 20 peberkorn
- 2 dl æblemost
- Løgismose olivenolie til stegning
- Løgismose smør til stegning
- 1 liter hønsefond
- 1 melbolle
- Løgismose piskefløde 38%
- 1 spsk Løgismose creme fraiche 18%
- 10 nye gulerødder
- 10 nye løg
- 500 g ærter i bælg
- Urter til garnering f.eks. estragon, kørvel, persille
Sådan gør du
Step 1
Drys kyllingestykkerne med salt og læg dem i en beholder med hvidvin, timian, laurbærblade, hvidløg og peberkorn. Lad kyllingen ligge i marinaden alt fra 1-2 timer eller hvis tiden er til det, natten over.
Step 2
Tag kyllingestykkerne op af væsken og dup dem tørre. Hæld væsken i en gryde sammen med æblemost og urter. Kog det ind til det halve.
Step 3
Steg kyllingestykker og bacon gyldenbrunt i smør og olie.
Step 4
Sigt urterne fra væsken. Tilsæt fond og kyllingelårene. Lad lårene simre under låg i 15-18 min. Tilsæt så bryststykkerne samt bacon de sidste 15-18 min.
Step 5
Klargør grøntsagerne. Skyl og skær gulerødderne i mundrette stykker. Skær løg i halve eller kvarte. Bælg ærterne.
Step 6
Tilbered gulerødder og nye løg i en klat smør og 2-3 spsk. vand i en kasserolle, til de er al dente. Sæt til side.
Step 7
Tag kyllingestykker og bacon op af gryden med fond, dæk til og lad trække.
Step 8
Jævn den tilbageværende fond med en melbolle og tilsæt en lille smule piskefløde og creme fraiche. Tilføj bacon, gulerødder, løg samt bælgede ærter til fonden, når den er færdig.
Step 9
Varm det hele igennem og servér med det samme, gerne med nye kartofler og top med masser af urter.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...