30/6/2019
|
Magasin 6 2019
Clafoutis med kirsebær
Clafoutis er en fransk dessert, der har sit ophav i den franske region Limousin. Clafoutis er bær, traditionelt sorte kirsebær, der dækkes af en dej, næsten creme, bestående af æg, sukker, mælk og mel. Clafoutis kan laves med et væld af frugter; f.eks. rabarber, blommer eller brombær. Denne klassiske opskrift er med kirsebær, der er spækfyldt med saft og sødme netop nu.
Ingredienser
- 330 g udstenede kirsebær
- 65 g Løgismose manitoba hvedemel eller almindelig hvedemel
- 65 g sukker
- 3 æg
- 1 blomme
- 4 dl Løgismose sødmælk
- 85 g Løgismose creme fraiche 18%
- 3 cl rom
- 1 vaniljestang
- Løgismose smør , til at smøre formen (diameter 21-22 cm)
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 200 °C. Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, creme fraiche og vaniljekorn. Blend kort med en stavblender eller pisk hårdt med håndpisker.
Step 2.
Tilsæt herefter sukker, mel og rom samtidigt med at du pisker med et piskeris, så der ikke opstår klumper. Dejen ligner til forveksling en pandekagedej.
Step 3.
Smør formen med smør og strø sukker på siderne af formen og i bunden.
Step 4.
Hæld en tredjedel af dejen i formen og bag den i 8-10 minutter. Tag den herefter ud og fordel kirsebærrene på en halvbagte bund og hæld derefter resten af dejen ud over. Stil den tilbage i ovnen og bag yderligere i ca. 20-25 minutter til kagen er gyldenbrun og fast.
Step 5.
Nyd kagen lun eller ved stuetemperatur med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...