Chokolademousse
Dessertklassikeren, der aldrig slår fejl.
Ingredienser
- 1 dl pasteuriseret æggeblomme
- 80 g sukker
- ½ stk vaniljestang
- 2 dl pasteuriseret æggehvide
- 300 g chokolade 70%
- ½ l Løgismose piskefløde
Sådan gør du
Step 1
Smelt chokoladen over vandbad. Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukker og kornene fra vaniljestangen. Pisk æggehviderne stive i en anden skål og pisk fløde til flødeskum i en tredje skål.
Step 2
Vend den smeltede chokolade og æggeblommerne sammen. Tilsæt dernæst flødeskum og vend til sidst æggehviderne i. Gør det forsigtigt for at bevare luft i chokolademassen.
Step 3
Lad meget gerne chokolademoussen stå på køl en times tid inden servering.
Tip
Du kan smage chokolademoussen til med f.eks. tonganød, ristede mandler eller revet appelsinskal.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...