Cheesecake med lime
Ingredienser
- Bund
- 150 g Løgismose smør
- 200 g digestivekiks
- Creme
- ½ dl pasteuriseret æggeblomme
- ½ dl pasteuriseret æggehvide
- ½ stk vaniljestang
- 150 g sukker
- 400 g flødeost
- 200 g creme fraiche 38%
- 4 blade husblas
- Limegelé
- 2 dl limesaft
- 4 blade husblas
Sådan gør du
Bund
Step 1. Brun smørret og rør det til en grød med knuste digestives. Hæld dejen i bunden af en springform. Bank springformen forsigtigt ned i bordet, så dejen fordeler sig jævnt over det hele. Stil den derefter på køl.
Creme
Step 1. Pisk æggeblommer, æggehvider, vaniljekorn og sukker lyst og luftigt. Pisk flødeost og cremefraiche sammen og vend æggemassen heri.
Step 2. Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Smelt den forsigtig ved svag varme i en gryde. Rør 1⁄3 af ostecremen ud i den smeltede gelatine, mens den forsigtig lunes ved fortsat svag varme, til husblassen er helt smeltet. Vend nu hurtigt med en dejskraber den lune ostemasse i den resterende ostecreme. Hæld ostecremen i springformen med den afkølede bund. Stil kagen i køleskabet og afkøl den i 3 timer.
Limegelé
Step 1. Lav i mellemtiden geléen til toppen af kagen. Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Varm limesaften op og smelt den udblødte husblas heri. Lad nu saften afkøle, til den er omkring 35 grader, inden den hældes over den kolde cheesecake.
Step 2. Stil kagen tilbage på køl i min. 1 time, inden du tager den ud af formen. Dette gøres ved enten at varme ydersiden med en gasbrænder eller ved at skære forsigtigt langs formens sider med en lille kniv, som først er varmet i lidt kogende vand. Sæt kagen på et kagefad og server den eller skær den i pæne stykker og server den på kagetallerkner.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...