31/1/2022
|
Magasin 1 2022
Cassoulet med hvide bønner, confiterede svinekæber og Toulouse-pølser
Ingredienser
- 400 g hvide bønner
- 2 gulerødder
- ¼ knoldselleri
- 1 løg
- 10 nelliker
- 1 stk bacon
- 1 suppevisk (timian, persille, osv.)
- 1 laurbærblad
- 4 svinekæber
- 500 g andefedt
- 300 g Toulouse-pølse eller en anden medister-type
- 2 mellemstore løg
- 4 fed hvidløg
- 100 g rasp
- 50 g Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1
Udblød de hvide bønner i rigeligt vand i minimum 12 timer.
Step 2
Skræl gulerødder og knoldselleri, og skær i mundrette stykker.
Step 3
Kog de udblødte bønner sammen med gulerødder, knoldselleri, løg stukket med nelliker, hele stykke bacon, suppevisk og laurbærblad i ca. 1 time, indtil bønnerne er møre. Fjern løget fra gryden, og lad de resterende ingredienser køle af i gryden.
Step 4
Krydr svinekæberne med salt og peber. Smelt andefedt i en gryde ved svag varme og tilsæt svinekæberne. Sylt dem, til de er møre. Tag dem af blusset og lad dem køle ned i fedtet, så de confiterer.
Step 5
Steg Toulouse-pølsen i lidt andefedt på en pande, til den er gylden.
Step 6
Fjern pølsen fra panden. Tilsæt grofthakkede løg og hvidløg sammen med en god mængde andefedt i panden. Sautér løgene til de er klare. Tilsæt herefter bønner, gulerødder og selleri. Brug også lidt af kogelagen fra bønnerne, så retten ikke tørrer ud under afbagningen. Smag til med salt og peber.
Step 7
Varm ovnen til 200 °C. Læg et lag bønner i bunden af en gryde, der kan gå i ovnen eller et ildfast fad, efterfulgt af confiterede svinekæber, skiver af kogt bacon og stykker af stegt pølse. Dæk herefter med de sidste bønner og evt. lidt mere kogelage. Drys et lag rasp på toppen, og fordel tern af smør ovenpå. Bag cassouleten i ovnen, til den er gennemvarm og raspen er sprød og gylden.
Step 8
Servér med groft brød og ikke mindst en frisk salat bestående af masser af bitre salater (endives, raddichio og frisée) samt syrlig vinaigrette med sennepskorn.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...